اما اگر قصد داشته باشید فایلی را وارد برنامه ایلاستریتور کرده و از آن استفاده کنید، این فایل باید دارای چه فرمتی باشد؟ تمام فرمتهای معرفی شده در بخش قبل (بهجز Flash) را میتوانید با برنامهی ایلاستریتور باز کنید.
همچنین این نرمافزار از فرمتهای زیر نیز پشتیبانی میکند
:
Adobe (fxg)
Adobe Illustrator (ai, ait)
Computer Graphics Metafile (cgm)
CorelDraw (cdr)
Freehand (fh7, fh8, fh9, fh10, fh11, ft11)
Microsoft RTF (rtf)
Microsoft Word (doc, docx)
PCX (pcx)
Pixar (pxr)
چگونه ایلاستریتور یاد بگیریم؟
حال که با این نرمافزار آشنا شدهاید، شاید دلتان بخواهد کار کردن با آن را یاد بگیرید. با یادگیری این نرمافزار شاید یک روز بتوانید موفق به دریافت سفارش پروژه ایلاستریتور شوید. تنها کافیست شروع به کار کنید و نمونهکارهای ایلاستریتور خود را با دیگران به اشتراک بگذارید تا در صورت دیدن مهارتتان به شما اعتماد کنند. اما ممکن است این سوال برایتان پیش آمده باشد که چطور میتوان ایلاستریتور یاد گرفت؟ در ادامه چند راهحل را به شما معرفی کردهایم.
شرکت در کلاسها و کارگاههای آموزشی ایلاستریتور
شرکت در کلاس و دورههای کارگاهی آموزشی از اولین راهحلهاییست که در یادگیری یک مهارت به ذهنمان میرسد. با شرکت در این کلاسها از نزدیک با روند کار ایلاستریتور آشنا میشوید و در قالب انجام پروژههای عملی مهارتهای لازم را کسب خواهید کرد و با مفاهیم آشنا میشوید. با یادگیری کامل اصول و تکنیکهای طراحی همچنین میتوانید به استخدام ایلاستریتور دورکاری و یا تمام وقت و کسب درآمد از این راه نیز فکر کنید. این دورهها توسط موسسات و آموزشگاهها و سایتهای مختلف به صورت حضوری و آنلاین برگزار میشوند.
استفاده از پکیجهای آموزشی
این پکیجها شامل ویدئو، فایلهای تمرین، کتابهای الکترونیک و ... جهت آموزش نرمافزار ایلاستریتور هستند. با استفاده از این پکیجها منابعی کامل و کارآمد برای یادگیری بخشهای مختلف ایلاستریتور خواهید داشت. استفاده درست از نرمافزار و به کار بردن همهی قابلیتهای آن این امکان را فراهم میکند تا روزبهروز بهتر عمل کنید. این پکیجها را میتوانید خریداری کرده یا از برخی از سایتهایی که آموزش رایگان در اختیار کاربران قرار میدهند دانلود کنید.
شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که حالا چرا حتماً ایلاستریتور؟ آیا نمیتوان از نرمافزار دیگری استفاده کرد؟ البته که میتوان. هر نرمافزاری مزایای خاص خود را دارد. در ادامه مزیتهای ایلاستریتور را با هم بررسی میکنیم:
مزایای برنامهی ایلاستریتور
نرمافزار ایلاستریتور نسبت به اغلب نرمافزارهای مورد استفاده در طراحی و گرافیک برتری دارد. اما در این بخش بدون مقایسه تنها به مرور مزایای این نرمافزار میپردازیم:
- امکان اجرای طراحیهای سهبعدی و دوبعدی
- ابزارهای متعدد طراحی که به اجرای ایدههای ذهنی افراد کمک فراوانی میکنند.
- طراحی با کیفیت بالا و به صورت وکتور
- امکان استفاده از انواع رنگها
- امکان کار کردن بر روی چند لایه
- امکان دریافت خروجی برای دو منظور چاپ و استفاده در نمایشگر (تلویزیون، کامپیوتر، موبایل)
- در دسترس بودن افکهای گرافیکی و همچنین فیلترهای زیبا و کاربردی
- پشتیبانی از فارسی و امکان اضافه کردن متن فارسی با فونتهای مختلف و جذاب به طرح
جمعبندی
پس از دانلود و نصب ایلاستریتور میتوانید بلافاصله کار با آن را آغاز کرده و اولین تجربهتان را کسب کنید. محیط این برنامه شباهت زیادی با برنامهی فتوشاپ دارد. اگر قصد دارید بتوانید بر روی عکسهای مختلف تغییرات خاصی ایجاد کنید بهتر است آموزش فتوشاپ و ایلاستریتور را با هم ببینید تا بتوانید از هر دوی آنها به بهترین شکل استفاده کنید.