ماکت های معماری را می توان در سه دسته بندی مختلف، شامل ماکت های حجمی، ماکت های اجرایی و ماکت های نمایشگاهی تقسیم کرد.
طراحی ماکت های حجمی یا کانسپت ماکت ها، به عنوان اولین نمونه ماکت ها در یک پروژه انجام می شود. این ماکت ها، صرفا یک طراحی ساده از ایده مورد نظر است که به عنوان نقطه آغازین در مدلسازی پروژه انجام می شود. ساخت این ماکت ها بسیار سریع است و معمولا نیاز به تجهیزات خاصی ندارد.
این ماکت ها، کمی پیشرفته تر از ماکت های حجمی هستند و به مهندس و تیم اجرایی، درک موثری از طرح نهایی را خواهد داد. این ماکت ها معمولا برای نمایش به مشتری و برای انتقال ایده طرح اولیه نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
این دسته از ماکت ها، کامل ترین نوع طراحی را نسبت به دو مدل قبلی دارند و تمام جزئیات طرح، محیط اطراف ماکت، نورپردازی محیط و .... نیز در آن نمایش داده می شود. این ماکت ها معمولا برای نمایش به مشتری و تمام افراد درگیر در پروژه ساخته می شود تا دید بسیار واضحی از آنچه که قرار است ساخته شود را ارائه دهد.
پس از طراحی ماکت، مراحل ساخت آن شروع خواهد شد. در ساخت این محصول، از مواد مختلفی به شرح زیر استفاده می شود :
کارتن و مقوا
مقوا و کارتن، یکی از اصلی ترین موادی هستند که در ماکت سازی به دلیل قابلیت حفظ ساختار و قیمت مناسب، مورد استفاده قرار می گیرند. این مواد، در ضخامت های مختلف و برای نمایش نمای بیرونی ساختمان ها، جاده و مسیرهای مختلف در یک پروژه کاربرد دارند.
فوم برد
این ماده، شامل یک قطعه فوم نازک است که در بین دو صفحه کاغذی نازک قرار می گیرد. رنگ این ماده معمولا سفید است اما متناسب با پروژه های مختلف، می توان از نمونه های رنگی آن نیز استفاده کرد. فوم برد به دلیل سهولت در برش دادن و ایجاد یک اتصال تمیز و همچنین وزن بسیار مناسب، در ماکت سازی پروژه های بزرگ کاربرد بسیار زیادی دارد.
پلی استایرن و فوم
پلی استایرن و فوم معمولا برای ساخت
ماکت های توپوگرافی مورد استفاده قرار می گیرند و برای استفاده در ماکت های نمایشگاهی به دلیل شکننده بودن ساختار فوم، چندان مناسب نیستند.
چوب
دو نوع چوب شامل چوب بالسا و چوب زیرفون، در ساخت ماکت های معماری مورد استفاده قرار می گیرند. این دو نوع، در مقایسه با سایر نمونه های چوب، به دلیل سهولت در برش دادن و پرداخت، کاربرد بیشتری در ساخت ماکت دارند.
فلز
گاهی در بعضی از ماکت های معماری، از فلزاتی مانند برنج، فولاد، مس یا آلومینیوم برای ساخت بخشی از ماکت استفاده می شود. این مواد عموما در پروژه هایی که ساختمان از پیچیدگی زیادی برخوردار است، مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد شفاف
پرسپکس با پلی پلکسی گلاس (متیل متاکریلات اکریلیک)، ماده ای است که در ساخت ماکت هایی که باید بخشی از آن به صورت شفاف ساخته شود (مانند نمایش شیشه ها در ماکت)، مورد استفاده قرار می گیرد.
موارد مهم در سفارش طراحی ماکت
زمانی که شما می خواهید، سفارش طراحی یا ساخت یک ماکت را به مهندس یا
طراح معمار ارائه دهید، لازم است تا مواردی را در نظر بگیرید تا طراحی ماکت و در صورت لزوم ساخت آن، نتیجه بهتری را در بر داشته باشد. این موارد عبارتند از :
هدف از طراحی ماکت
شناخت هدف از طراحی یا ساخت ماکت، می تواند بر اساس کاربرد ماکت ایجاد شود. این مرحله، اولین و مهمترین مرحله در ثبت سفارش طراحی و ساخت ماکت است و باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید. همچنین باید دقت داشته باشید که ماکت مورد نظر شما پس از ساخت، قرار است چه چیزی را به مخاطب ارائه دهد.
قیمت طراحی ماکت
بودجه مورد نظر شما برای طراحی و در صورت نیاز، ساخت ماکت از اهمیت ویژه ای برخوردار است و می تواند میزان مانور طراح یا مهندس معمار بر روی طرح شما را مشخص نماید.
زمان لازم برای طراحی و ساخت ماکت
یکی از موارد مهم در تصمیم گیری برای طراحی یا ساخت ماکت، زمان مورد نیاز شما است. گاهی این زمان، از زمانی که توسط مشتری یا کارفرما به مهندس معمار یا طراح داده می شود، بیشتر خواهد بود. بخش زیادی از این سرعت عمل به سرعت انجام کار مهندس معمار با
نرم افزارهای نقشه کشی بستگی دارد. در این حالت، فرایند طراحی، به صورت تیمی و با افراد بیشتری انجام می شود. همچنین ممکن است مواد و ابزار مورد استفاده در طراحی و ساخت نیز، دچار تغییراتی شود.
موارد مورد نیاز در ساخت ماکت
مواردی از قبیل نیاز به نمایش پروژه به صورت کامل یا صرفا بخشی از آن، طراحی محیط اطراف ماکت، ابزار و مواد مورد نیاز برای ساخت ماکت، نوع ماکت و مواردی از این قبیل در اجرای سفارش طراحی ماکت تاثیر بسزایی دارد.
وسعت طرح مورد نظر
گاهی طرح مورد نیاز شما به سادگی یک ساختمان با فضای اطراف آن است اما در بسیاری از موارد، طرح مورد نظر شما مانند ماکت های تجاری یا شهرک ها بسیار وسیع و پیچیده است. واضح است که زمان و هزینه مورد نیاز برای اجرای این طرح، بسیار بیشتر از یک طرح ساده خواهد بود و بهتر است در این رابطه با طراح یا مهندس معمار به صورت کامل پیش از ثبت هر نوع سفارشی صحبت کنید.
نوع طراحی
طراحی ماکت به دو شکل فیزیکی و نرم افزاری انجام می شود. معمولا پیش از آغاز طراحی فیزیکی ماکت، طرح اولیه در یکی از نرم افزارهای طراحی سه بعدی معماری مانند مایا، اتوکد، تری دی مکس، رِویت، وی رِی و ... انجام می شود و سپس کار طراحی فیزیکی ماکت آغاز خواهد شد. در صورت نیاز می توانید متخصصان این نرم افزارها را در سایت کارلنسر پیدا کنید و سفارش خود را مانند
سفارش پروژه اتوکد در سایت ثبت کنید. در صورت نیاز می توانید متخصصان این نرم افزارها را در سایت کارلنسر پیدا کنید و سفارش خود را مانند سفارش پروژه اتوکد در سایت ثبت کنید. گاهی مشتری صرفا درخواست طراحی نرم افزاری را دارد و نیازی به ساخت ماکت به صورت فیزیکی وجود نخواهد داشت اما گاهی نیز این به درخواست مشتری، طراحی به صورت فیزیکی و نرم افزاری انجام می شود.
استخدام طراح ماکت در کارلنسر
طراحی ماکت یا ساخت آن، یکی از فعالیت هایی است که توسط طراحان و مهندسان معمار در سایت کارلنسر در قالب پروژه های فریلنسری انجام می شود. شما برای ثبت سفارش طراحی ماکت، می توانید با مراجعه به سایت کارلنسر پروژه خود را ثبت نمایید. پس از ثبت سفارش، پیشنهادات مختلفی از سمت طراحان و مهندسان معمار، با توجه به شرایط تعریف شده از جانب شما، بر روی پروژه ارسال خواهد شد و شما می توانید از بین پیشنهادات دریافت شده، فرد مورد نظر خود را انتخاب نمایید. پرداخت هزینه این سفارش، مانند تمامی سفارشات ثبت شده در سایت کارلنسر، به وسیله سیستم پرداخت امن انجام می شود. همچنین در صورت تمایل، می توانید برای مطالعه سایر مقالات مرتبط با کسب و کارهای مختلف به بخش مقالات سایت کارلنسر مراجعه فرمایید.