متلب در دهه 1970 توسط شخصی به نام کلیو مولر ساخته شد. مولر استاد رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه نیومکزیکو بود. هدف او از ساخت این نرم افزار کمک به دانش آموزانش برای نوشتن راحتتر برنامهها بود. نرم افزار متلب زبان برنامه نویسی برای نسل چهارم میباشد. نرم افزار متلب در سال 2000 بروز شد و به دلیل اضافه شدن امکانات جدید، مورد لطف بسیاری از متخصصان این حوزه قرار گرفت. به عبارت دیگر برنامه نویسان حرفهای برای بروزرسانی و راحت کردن این نرم افزار تلاشهای بسیاری کردند. چون هر چه استفادهها از متلب بیشتر میشد نیازهای جدیدی پیدا میکردند که در صورت عدم توجه به آنها نرم افزار از دور خارج میشد.
کاربرد متلب
- محاسبات ماتریس
- تجسم دادهها
- اجرای الگوریتمهای مختلف
- ایجاد رابط کاربری (UI)
- مهندسی مالی
- سیستمهای کنترل
- محاسبات زیستی
جالب است بدانید که فضای متلب در مقابل ویرایشگرهایی مانند Notepad، بسیار زیباتر و راحتتر است و برنامه نویس میتواند خطاهای کدنویسی خود را مشاهده کرده و در جهت تکمیل و اصلاح آنها راهی را در پیش گیرد.
متلب یکی از بهترین و پرکاربردترین زبانهای برنامه نویسی است که با پایتون مقایسه میشود. این موضوع دلیل خوبی برای سفارش پروژه متلب است که میتوانید به آن توجه کنید.
نرم افزار متلب برای مشاغلی که به تجزیه و تحلیل داده هایشان نیاز دارند، مناسب است. انجام پروژه متلب یکی از کارهای پردرآمدی است که هر برنامه نویسی میتواند انجام دهد.
باور نادرستی که از کاربرد متلب در بین مردم جا افتاده است. برخی از مردم بر این باورند که متلب تنها یک ماشین حساب حرفهای و پیشرفته است؛ در صورتی که متلب یک فضای برنامه نویسی است.
نرم افزار متلب با زبانهای برنامه نویسی C و ++C نوشته شده است. ما لازم است بدانید که برای انجام پروژه متلب و کار با آن نیازی به یادگیری این زبانهای برنامه نویسی ندارید و بایستی از زبان خاص نرم افزار متلب استفاده کنید.
نقاط ضعف متلب
خرید لایسنس و هزینه بسیار بالای آن
نامناسب برای استفادههای توسعه وب
استفاده زیاد از رم سیستم
نقاط قوت متلب
در ادامه به برخی از ویژگیهای مثبت نرم افزار متلب میپردازیم.
استفاده آسان:
کار با این نرم افزار بسیار آسانتر از دیگر زبانهای برنامه نویسی است. در فضای آن به راحتی میتوان متون دلخواه را نوشت، اصلاح کرد یا حتی برای اولین بار آن را ایجاد کرد. در متلب حتی امکان توسعه برنامههای جدید نیز وجود دارد.
بستر نرم افزاری مستقل:
منظور از این گزینه، پشتیبانی این نرم افزار توسط سیستم عاملهای مختلف مانند ویندوز، لینوکس و مکینتاش میباشد.
توابع آماده:
این نرم افزار نیز مانند دیگر نرم افزارها شامل کتابخانه بسیار بزرگی از توابع آماده است که کاربرد متلب را چندین برابر میکند.
تصویربرداری مستقل:
نکته جالبی که در خصوص این نرم افزار وجود دارد این است که متلب در مقابل سایر برنامهها دستورات زیادی برای تصویربرداری و رسم به کاربر ارائه میکند. این ویژگی باعث بالا بردن کاربرد متلب میشود و در طراحیها تفاوتهای چشمگیری ایجاد میکند. طراحیهای ایجاد شده توسط متلب قابل پشتیبانی در خروجیهای گرافیکی گوناگون است.
واسط گرافیکی:
متلب توسط ابزارهایی که در دست کاربر قرار داده است باعث ایجاد واسط گرافیکی شده است. در این صورت برنامه نویس برنامههای سخت و پیچیده را طوری مورد طراحی این ابزارها قرار میدهد که حتی کاربران بی تجربه هم از پس تعامل با آن بر بیایند و مشکلی در برقراری ارتباط نداشته باشند.
متلب یا پایتون؟
حال که ماهیت متلب را به خوبی شناختیم و سوال متلب چیست در ذهنمان حل شده است میخواهیم به مقایسه متلب و پایتون بپردازیم. این مقایسه در سفارش پروژه متلب به شما کمک میکند.
پایتون یک زبان برنامه نویسی متن باز یا به عبارتی open source میباشد. این در حالی است که نرم افزار متلب غیر رایگان است و برای خرید لایسنس آن باید پول گزافی پرداخت کرد.
یکی دیگر از مباحثی که میتوانیم به عنوان قیاس پایتون و متلب به آن بپردازیم راهنمای این دو زبان است. پایتون به این دلیل که متن باز است راهنمای درست و جامعی ندارد و در هر سایت متفاوت است. ولی متلب قدرتمندترین راهنما را دارد.
پنج قسمت اصلی نرم افزار متلب
زبان متلب
نرم افزار متلب ویژگیهای بسیار زیادی دارد و از سطح علمی بالایی برخوردار است. انجام پروژه متلب به کمک این نرم افزار امکان پذیر است. به طوری که میتوان با آن پروژههای ساده و پیچیده را راه اندازی کرد.
محیط کاری متلب
در این قسمت میتوانیم به ابزار و امکانات متلب اشاره کنیم. این فضا گزینههایی برای مدیریت متغیرها، مدیریت و برطرفسازی خطاهای موجود و … را شامل میشود.
مدیریت گرافیک
این بخش سیستم گرافیکی نرم افزار خوب متلب را به خود اختصاص داده است. این قسمت برای پردازش تصاویر، گرافیک، طرحهای دو بعدی و سه بعدی میباشد. همچنین میتوان دستورات سادهای را در این قسمت مشاهده کرد که دست برنامه نویس را در انجام پروژه متلب و طراحی آن باز میگذارد.
کتابخانه توابع ریاضی
این بخش از نرم افزار بیشتر مربوط به کسانی است که نیازمند الگوریتمهای محاسباتی هستند و توابعی مانند سینوس، کسینوس و … در سفارش پروژه متلب برایشان اهمیت دارد.
رابط برنامههای کاربردی (API)
این بخش از این نرم افزار نوشتن برنامههای C و فرترن را جهت ارتباط با متلب برای شما امکان میسازد.
سفارش پروژه متلب
به طور کلی باید حواستان باشد که انجام پروژه متلب خود را به چه کسانی میسپارید.
حال شاید این سوال برای شما پیش بیاید که برنامه نویس حرفهای کیست؟
در کار برنامه نویسی کسی در شغل خود حرفهای محسوب میشود که آینده نگر باشد. تنها نوشتن برنامه کافی نیست. شخص حرفهای به تمام جوانب کار توجه میکند و مشکلات احتمالی را در برنامه خود بررسی و حل میکند. این مورد در صورتی انجام میپذیرد که برنامه نویس خود را به جای کاربر بگذارد و به نیازهای او توجه کند.
یکی از مهمترین ویژگیهای یک برنامه نویس حرفه ای، رفع مشکل برنامه میباشد. یعنی اگر فرد کدها را با دقت نوشت باشد انتظار میرود که در صورت بروز خطا و مشکل بتواند به راحتی آن را پیدا و حل کند. برای برنامه نویسی که برای نوشتن کدها زحمت نکشیده است، حل یک مشکل کوچک نیز کوهی بزرگ محسوب میشود که به هیچ عنوان نمیتوان آن را جابه جا کرد.
برنامه نویسی مقولهای جدا از شانس است و همه چیز به فکر و اندیشه آن فرد بستگی دارد. پس برای انجام پروژه متلب خود باید فردی را انتخاب کنیم که بسیاری از این نکات را رعایت میکند و میتواند برنامهای جامع را به ما تحویل دهد.