طراحی سازه
مهندسی سازه شاخهای از مهندسی عمران است که به طراحی سازههای فولادی، طراحی سازه بتنی، طراحی سازه نگهبان و به طور کلی طراحی نقشه سازه ساختمانی میپردازد. این مهندسان که به عنوان طراحان «استخوانها و ماهیچههای» سازهها شناخته میشوند، باید استحکام و پایداری ساختمانها و سازههای غیرساختمانی را بشناسند. این عوامل شامل تحمل بار و حساسیت به زلزله است.مهندسان سازه با معماران و سایر متخصصان ساختمانی همکاری میکنند و مسئولیت نظارت بر پروژههای ساخت و ساز را هم بر عهده میگیرند. علاوه بر این، مهندسان سازه در طراحی ابزارهای دیگری مانند ماشین آلات، تجهیزات پزشکی و وسایل نقلیه هم مشارکت دارند.
طراحان سازه با استفاده از ریاضیات، فیزیک، علم مواد و دانش تجربی، باید عملکرد ساختاری مواد و هندسههای مختلف را درک کنند تا از مفاهیم طراحی مهندسی سازه برای ساخت سیستمهای سازه استفاده کنند. این کار باید در چارچوب الزامات بودجه تکمیل شده و از تناسب میان عناصر سازه اطمینان حاصل شود.
اصول اولیه مهندسی سازه به هزاران سال قبل از ساخت سازههایی مانند اهرام مصر و آکروپولیس در یونان برمیگردد. با این حال، مهندسی سازه امروزی پیشرفت کرده است تا به پیشبینی دقیق مقاومت مواد، اشکال و سازههای مختلف در برابر بارها و تنشها بپردازد.
$h2مهندسان طراح سازه چه میکنند؟
$/h2مهندسان سازه از دانش ریاضیات و مکانیک کاربردی و همچنین علم مواد برای تعیین تحمیل بار توسط سازهها استفاده میکنند. این امر مستلزم تحلیل ساختاری و همچنین استفاده از کدهای طراحی تجربی و نظری است. همچنین مهندسان سازه باید از مقاومت در برابر خوردگی آگاه باشند.
کار مهندسان سازه با توسعه نرم افزارهای تخصصی برای ترسیم، طراحی و تجزیه و تحلیل دقیق سازهها، آسان تر شده است.
مهندسان مبتدی کارشان روی عناصر خاصی از سازه، مانند تیرهای ستون را شروع میکنند، در حالی که مهندسین با تجربه تر، مسئول کل سازه هستند. مهندسان سازه با تجربه تر در انواع خاصی از سازهها مانند پلها یا تونلها تخصص دارند، برخی هم روی مصالح ساختمانی خاصی مانند بتن، فولاد یا چوب کار میکنند.
مهندسان سازه، ساختمانها و سازههایی را طراحی میکنند که قادر به تحمل بارهای مختلف و مقاومت ایمن در برابر نیروهای محیطی هستند. این کار شامل حل مسئله با استفاده از ریاضیات و فناوریها برای ایجاد سازههایی مناسب است تا از مصالح کمتری استفاده شده و نیاز به تعمیر و نگهداری را کاهش دهند.
مهندسان سازه اغلب در کنار مهندسان عمران و معماران به عنوان بخشی از یک تیم بزرگتر کار میکنند. اگر سازه را مثل بدن انسان بدانیم، معمار باید به شکل بدن و ظاهر سازه توجه کند و مهندس سازه به اسکلت و سینوسها میپردازد.
$h2تاریخچه طراحی سازه
$/h2مهندسی و طراحی سازه یکی از قدیمیترین رشتهها با قدمت هزاران ساله است که در انقلاب صنعتی اواخر قرن نوزدهم به حرفهای متمایز از رشته معماری تبدیل شد. پیش از این، معماران و مهندسان سازه تحت عنوان استادان سازه شناخته میشدند.
نام بسیاری از اولین پیشگامان مهندسی سازه در تاریخ گم شده است، اما ایمهوتپ، که بر ساخت هرم پلکانی فرعون دیوسر در مصر در سال 2700 قبل از میلاد نظارت داشت، اولین مهندس سازه شناخته شده است.
در طول تاریخ باستان و قرون وسطی، بیشتر کار ساخت و ساز توسط سنگ تراشان، نجاران و سایر صنعتگران و زیر نظر یک سازنده چیره دست انجام میشد.
در طول قرنها، بسیاری از دانشمندان و ریاضیدانان به پایههای مهندسی سازه کمک کردند و نامهایی از جمله لئوناردو داوینچی، گالیله، رابرت هوک، آیزاک نیوتن، لئونارد اویلر، دانیل برنولی، کلود لوئیس ناویر، و غیره مطرح است.
$h2انواع مشاغل مهندسی سازه
$/h2مشاغل مختلف طراحی سازه را میتوان بر اساس نوع سازه تقسیم کرد:
1.مهندسی ساختمان
این حوزه بزرگ از مهندسی سازه ارتباط نزدیکی با معماری دارد و مربوط به طراحی و عملکرد انواع ساختمانها است. در حالی که معماری بیشتر به زیبایی شناسی میپردازد، مهندسی سازه بیشتر بر الزامات عملکردی و ایمنی یک ساختمان متمرکز است و اطمینان میدهد که سازه میتواند در برابر حرکات یا سایر نیروها مقاومت کند. این حوزه از مهندسی سازه شامل تعدادی تخصص از جمله مهندسی زلزله، مهندسی نما، مهندسی آتش نشانی، مهندسی سقف و مهندسی برج سازی است.
2.مهندسی زلزله
این تخصص از مهندسی ساختمان با توجه به درک تعامل بین سازهها و لرزش ناشی از زلزله، بر عواملی مانند جداسازی پایه تمرکز میکند که به پایه سازه اجازه میدهد تا آزادانه همراه با زمین، حرکت کند.
3.سازههای مهندسی عمران
این سازهها شامل پلها، سدها، عملیات خاکی، پی، سازههای دریایی، خطوط لوله، نیروگاهها، راه آهن، دیوارها و سازههای حائل، مخازن، جادهها، تونلها، آبراهها و غیره است. ایمنی در اینجا از اهمیت بالایی برخوردار است و بسیاری از این طرحها باید توسط یک مهندس خبره امضا شوند. این نوع سازهها اغلب نیازمند مقابله با تغییرات شدید دمایی، بارگذاری، فشار و سایر موارد در محیطهای خورنده مانند دریا، زیرزمین یا تاسیسات صنعتی است.
4.سازههای مکانیکی
طراحی تاسیسات مکانیکی قسمت مهمی از نقشه سازه ساختمانهاست. سازههای مکانیکی بر خلاف ایستا بودن، قادر به حرکت هستند. این سازهها قادر به تحمل فشار و تغییرات در تأثیر بار بر سازه در حین حرکت هستند. این نیروها بسیار متفاوت هستند، بنابراین مهندسان سازه باید اطمینان حاصل کنند که سازه در طول عمرش قادر به تحمل این نیروها است. سازههای مکانیکی شامل دیگها و مخازن تحت فشار، واگنها و ماشینهای سواری، جرثقیلها، پلههای برقی، بالابرها، کشتیهای دریایی و غیره هستند.
5.سازههای هوافضا
سازههای هوافضایی شامل همه چیز از هواپیما گرفته تا فضاپیماها، موشکها و وسایل پرتاب است. این سازهها باید بتوانند تغییرات مختلف دما، فشار و بار را تحمل کنند، در حالی که اغلب سبک و سفت هستند. برای مثال، سازههای هواپیمایی اغلب با صفحات نازکی ساخته میشوند که توسط سفتکنندهها، دیوارهها و قابهایی با جوش، پرچ و پیچ در کنار هم نگه داشته میشوند.
6.سازههای نانو
سازههای نانو دارای ابعادی بین مولکولی و میکروسکوپی هستند. اینها میتوانند به شکل نانوبافت، نانولوله یا کروی درآیند. ذرات در مقیاس نانو به عنوان ذرات بسیار ریز (UFPs) نیز شناخته میشوند، اگرچه UFPها میتوانند بزرگتر از مقیاس نانو باشند و اندازه آنها به میکرومتر هم میرسد.
7.سازههای تجهیزات پزشکی
در طراحی تجهیزات پزشکی نیز از مهندسی سازه استفاده میشود. این رشته شامل تجهیزات تشخیصی، تجهیزات جراحی و تجهیزات مانیتورینگ است. باز هم، ایمنی از اهمیت حیاتی برخوردار است، همانطور که یکپارچگی ساختاری این موارد هم اهمیت دارد.
$h2اجزای سازه
$/h2اگرچه اجزای سازه، کاربردهای بسیار متفاوتی دارند، اما انواع مشخصی دارند و شامل موارد زیر هستند:
- قوسها
- تیرکها
- خمهای زنجیری
- ستونها
- ورقهای تکیه گاه
- پوستهها
$h2طراحان سازه کجا کار میکنند؟
$/h2اکثر مهندسان سازه در یک محیط اداری کار میکنند و روی طرحهای مهندسی سازه برای ساخت و ساز یا مشاوره مهندسی کار میکنند. برخی هم برای نظارت بر ساخت و ساز واقعی در محل ساختمان کار میکنند.
شاید مهندسان سازه برای کار بر روی یک طرح جدید یا کمک به برنامه ریزی تغییر کاربری برای سازه موجود، فراخوانده شوند. این کار شامل افزودن طبقات به یک ساختمان است، تا از ایمنی سازه اطمینان حاصل شود.
همچنین در صورت آسیب به سازه موجود، اعم از خوردگی، آتش سوزی، سیل یا حتی فرسودگی عمومی، از مهندسان سازه دعوت میشوند. این کار مستلزم بازدید مهندس از سایت و ارزیابی بصری یکپارچگی ساختاری عناصر باربر و پیشنهاد تعمیرات برای بازگرداندن سازه به حالت قابل استفاده است.
$h2استخدام طراح سازه در کارلنسر
$/h2اگر برای پروژه ساخت و ساز به همکاری مهندس سازه نیاز دارید، از فریلنسرهای پلتفرم کارلنسر کمک بگیرید. رزومه کاری مهندسان و نمونه کارهایشان را بررسی کرده و بهترین مهندس سازه را انتخاب کنید. مهندسان سازه با تجارب مختلف آماده ارائه مشاوره در پروژههای مختلف هستند. شما میتوانید مهندسان سازه در کارلنسر را حتی به صورت حضوری و تمام وقت هم استخدام کنید.
$h2چگونه یک طراح سازه را در کارلنسر استخدام کنیم؟
$/h2استخدام مهندس سازه در کارلنسر، فرایند بسیار ساده و سریعی دارد. برای استخدام مهندس سازه می توانید درخواست خود را به راحتی با چند خط توضیح در قالب یک پروژه ثبت کنید. شما علاوه بر استخدام مهندس سازه دورکار در سایت کارلنسر می توانید با تمام وقت یا ویژه کردن پروژه اقدام به استخدام مهندس سازه حضوری یا تمام وقت برای خود نمایید. شما به راحتی میتوانید با ده ها یا صدها فریلنسر حرفه ای با تخصص مهندسی سازه در شهر خود یا سراسر ایران در ارتباط باشید و از آن ها برای انجام پروژه خود دعوت کنید.
شما میتوانید مهندس طراحی سازه مورد نظر خود را در 3 مرحله استخدام کنید:
- درخواست خود را در قالب پروژه، در فرم همین صفحه یا صفحه ثبت پروژه ، به همراه توضیحات کامل و شفاف، زمان و بودجه پیشنهادی ثبت کنید و مهارت های مورد نیازتان را انتخاب کنید. در صورتی که مایل هستید پروژه تان سریع تر دیده و انجام شود و یا مایل به تبادل اطلاعات تماس با فریلنسر هستید، پروژه را ارتقا دهید.
- پس از ثبت و تایید پروژه، منتظر پیشنهادهای متخصصان مهندسی سازه باشید. همچنین شما می توانید بعد از بررسی پیشنهادها روی هر پروژه، تا 20 فریلنسر را به پروژه خود دعوت کنید تا پیشنهادات قیمتی و زمانی خود را برای انجام پروژه شما ارسال کنند. پس از بررسی متن پیشنهادی فریلنسرها، صفحه پروفایل، نمونه کارها، امتیاز، نظرات کارفرمایان قبلی و سایر موارد را به دقت بررسی کنید تا بهترین فرد را انتخاب کنید.
- بهترین مهندس سازه را استخدام و پرداختی هزینه پروژه خود را از فقط طریق سیستم پرداخت امن کارلنسر انجام دهید. حتما توجه داشته باشید که به هیچ وجه پرداخت را در خارج از سایت کارلنسر انجام ندهید. با استفاده روش پرداخت امن کارلنسر، خیالتان از انجام پروژه راحت است و در صورت بروز مشکل و اختلاف با مهندس سازه هم از خدمات پشتیبانی تیم داوری کارلنسر، بهره مند خواهید شد.
فراموش نکنید که شما میتوانید قبل از استخدام مهندس سازه، با فریلنسرهای مختلف در مورد هزینه، زمان و نحوه انجام کار چت و گفتگو کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. پس حتما سوالات یا ابهامات خود را از آنها بپرسید.
$h2هزینه استخدام مهندس سازه چقدر است؟
$/h2هزینه انجام پروژه های مهندسی سازه با توجه به حجم و پیچیدگی کار و همچنین تخصص و تجربه کاری مهندس سازه متفاوت است. استخدام فریلنسر دورکار در سایت کارلنسر، یک راه مطمئن برای کاهش هزینه هاست. به دلیل حذف یا کاهش بسیاری از هزینه های اداری، رفت و آمد و…، هزینه استخدام مهندس سازه، بسیار کمتر از هزینه استخدام نیروی حضوری و حتی قرارداد با شرکت های مختلف است. این هزینه برای استخدام متخصصان مهندسی سازه و دورکارانی که در شهرستانهای کوچک و روستاها زندگی میکنند، به دلیل کمتر بودن هزینه زندگی آن ها نسبت به شهرهای بزرگ، کمتر هم میشود. اگر از هزینه انجام پروژه مهندسی سازه تان اطلاعی ندارید، میتوانید پیشنهادهای قیمتی فریلنسرهایی که روی پروژه شما پیشنهاد زده اند را بررسی کنید تا از هزینه تخمینی آن مطلع شوید. در نهایت فراموش نکنید که هزینه نهایی پروژه، کاملا توافقی بین شما و مهندس سازه تعیین میشود و تحمیلی از جانب طرفین نیست. پیشنهاد میکنیم قبل از استخدام فریلنسر (متخصص)، در مورد هزینه انجام کار تحقیق کنید و در صورت نیاز با فریلنسر مد نظر گفتگو کنید تا سر قیمت نهایی مهندسی سازه به توافق برسید.
$h2نکات مهم برای استخدام مهندس سازه
$/h2- هدف پروژه: مشخص کردن هدف از انجام پروژه مهندسی سازه
- رزومه: در صورتی که نیاز به استخدام مهندس سازه دارید، چک کردن نمونه کارهای موفق قبلی متخصص را پیشنهاد میکنیم.
- بازخورد: چک کردن بازخورد کارفرمایان قبلی، یکی از بهترین راه های استخدام متخصص در سایت کارلنسر است.
$h2مزایای استخدام متخصصان مهندسی سازه در کارلنسر
$/h2پلتفرم کارلنسر همواره در تلاش است تا با بهبود مداوم طراحی کاربری و تجربه کاربری خود و همچنین پشتیبانی مناسب، بهترین تجربه را برای کارفرمایان و متخصصان مهندسی سازه رقم بزند تا بتوانند به صورت طولانی مدت و با اعتماد متقابل باهم کار کنند.
از مزایای استخدام مهندس سازه در کارلنسر، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صرفه جویی در هزینه
- بازگشت 2% از مبلغ انجام پروژه پس از پایان کار به کیف پولتان جهت استفاده از پروژه های آتی با هزینه کمتر
- سیستم پرداخت امن: پرداخت نهایی و آزادسازی هزینه پروژه برای مهندس سازه، پس از تحویل خروجی کار و تایید کیفیت آن توسط شما ( مبلغ پروژه تا انتهای پروژه یا هر مرحله نزد کارلنسر می ماند و در صورت عدم رضایت کارفرما به فریلنسر پرداخت نمی گردد )
- پشتیبانی از طریق تلفن، چت سایت، ارسال تیکت، ایمیل، تلگرام و…
- دسترسی آسان و سریع به ده ها تا صدها فریلنسر با تخصص مهندسی سازه
- پشتیبانی توسط تیم داوری در صورت بروز تخلف و یا مشکل و اختلاف بین شما و مهندس سازه
ادعا نمیکنیم که بهترینیم، اما مفتخریم که بهترین کاربران را داریم.